Montcada Ciutat Amiga de les Persones Grans

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha realitzat un estudi per conèixer millor com la ciutat pot ajudar les persones grans a tenir una bona qualitat de vida. En la seva elaboració han participat més d’una seixantena de persones grans, persones cuidadores i professionals de Montcada i Reixac. Aquest projecte s’emmarca en la proposta de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les persones grans (Age Friendly Cities, AFC per les seves sigles en anglès) promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar polítiques d’envelliment actiu.

Un cop realitzada la recerca, l’Ajuntament de Montcada i Reixac va convidar la ciutadania, i en especial les persones grans, a valorar quines necessitats o reptes cal abordar de forma prioritària. Per fer aquesta recerca es va fer un fòrum ciutadà el dia 30 de novembre i es va posar una enquesta a disposició de la ciutadania en format paper i online, perquè tothom que estigués interessat pogués prioritzar quines són les problemàtiques que s'han d'abordar amb més urgència, fent una valoració de quina importància tenen els reptes i les necessitats identificades.

Actualment, s'està duent a terme la fase de valoració i avaluació de tota la informació recollida i properament es publicarà el document de resultats.